20160725

Klassisk sommarläsning


Varje sommar har jag några böcker jag alltid återkommer till. Böcker sommar har blivit mina egna sommarklassiker. Tänkte att jag nu skulle dela med mig av dessa.

Vad är mer sommar än den svenska skärgården? Tillskilland mot TV-serien så är boken skriven ut Malins perspektiv och det är intressant. Den är skriven i en blandning av klassisk Lindgren berättande och Malins upplevelse genom hennes dagbok. En bonus är att den innehåller alla dessa otroliga illustrationerna av Ilon Wikland.


 


Den här boken har nog många tvingas läsa i skolan, jag hade turen att hitta den frivilligt via min fina mormor. Tror det är fjärde året i rad jag läser igenom hela Stad-serien. Ja, för det är flera böcker. Har man läst den första måste man läsa de andra, för man vill så gärna veta hur det går för Henning, Lotta och de andra. Dessutom är det en intressant skildring om hur Stockholm och Sverige för ändrades generation efter generation. Från att bo inhyst i ett rum med 7 andra till att kunna ha egen lägenhet med rinnande vatten. Tips är att de ofta går att hitta på loppisar och i andra hands butiker för en billig peng, jag köpte hela serien för 15kr/boken.Denna boken är inte bara en sommarklassiker utan en av mina favorit böcker, har tappat räkningen på hur många gånger jag har läst den. Man följer nästan som två parallella historier men med fokus på den i nu tid där man möter Taylor flickan vars mamma övergav henne vid en 7-Eleven och som går på Jellicoe internatskola. Huvud temat i boken skulle jag säga är vänskap och känslan av att veta mer om sig själv samt sitt förflutna.  Inga kommentarer:

Skicka en kommentar